Okolie Bratislavského hradu sa dnes premenilo na záhradnú reštauráciu

24.05.2013 Bratislava

Bratislava 24. mája (TASR) – Na veľkú záhradnú reštauráciu sa dnes na pravé poludnie zmenia exteriéry Bratislavského hradu. Už po štvrtýkrát bude do nedele 26. mája majestátny hrad nad Dunajom miestom Slovak Food Festivalu, ktorý tento rok hostí 61 vystavovateľov zo Slovenska, Rakúska či Maďarska. Priestor poskytujúci stovky miest na sedenie, státie a v neposlednom rade piknikovanie ponúkne svojim návštevníkom degustácie, predvádzacie šou, súťaže, ale najmä príjemnú atmosféru a dobrú náladu.

Festival pokračuje v tradíciách, a preto ani tento rok nevynechá Majstrovstvá Slovenskej republiky v otváraní ustríc, ktorú v minulom roku vyhral Popradčan Slavomír Dič, súťaž médií vo varení, k dispozícii bude detský kútik, pripravená je Škola varenia Chefparade či prezentácia kuchárskej knihy.

V detskom kútiku budú pre najmenším prichystané školy varenia pod vedením našich šéfkuchárov. Vladko Morochovič s manželkou ukážu deťom, ako pripraviť rýchlo a ľahko lahôdky pre malé brušká. V detskom kútiku sa deti budú môcť naučiť aj to, ako si po dobrom jedle správne umyť zúbky. Študenti zubného lekárstva zabezpečia edukovanie najmenších a ich rodičov s cieľom dobrej starostlivosti o detský chrup. Na záver si tak deti budú môcť z festivalu odniesť kvalitnú zubnú kefku.

Škola varenia Chefparade, to je zábava spojená s varením na všetky možné spôsoby. Prináša kurzy varenia skutočne pre každého, od úplných začiatočníkov až po zručných kuchárov, ktorí hľadajú stále viac. Návštevníci sa majú možnosť naučiť robiť francúzske delikatesy, exotické indické jedlá alebo iné gastronomické pochúťky, skúsení šéfkuchári ukážu, ako na to. Ak je v pláne oslava, Chefparade pripraví párty spojenú s varením. Na tohtoročnom Slovak Food Festivale majú účastníci možnosť vyskúšať si tie najpopulárnejšie kurzy školy varenia Chefparade.

Kurzy počas troch dní

Jednotlivé kurzy budú prebiehať počas troch festivalových dní. Ich účastníci budú mať na mieste k dispozícii všetko potrebné vybavenie, kvalitné ingrediencie a hlavne skvelých šéfkuchárov. Chutné špeciality, ktoré si účastníci kurzov pripravia, si potom v príjemnom prostredí Bratislavského hradu samozrejme sami vychutnajú. V ponuke kurzov budú príprava sushi, kuracie špeciality, pravé steaky, ryby a dary mora, kubánska, francúzska, indická či talianska kuchyňa.

Súčasťou programu v sobotu 25. mája bude krst kuchárskej prvotiny finalistky šou MasterChef Michaely Králikovej Moje najobľúbenejšie recepty, pokrstí ju známy šéfkuchár Jaroslav Židek. V nedeľu 26. mája sa milovníci zdravého životného štýlu môžu stretnúť s Igorom Bukovským v rámci diskusie spojenej s predajom a autogramiádou knihy Hneď to bude, ktorá vychádza už v tretej reedícii.
 

Vyberte región